Olimpos’ta Tekne Turu
Olympos ve Çıralı’dan günübirlik iki farklı tekne turu seçeneği bulunmaktadır.
Bunlardan birincisi, sahil şeridinin sağ tarafında (güney yönü) bulunan Sazak, Porto Ceneviz, Suluada, Maden, Korsan koyları turu; diğeri ise sahilin sol tarafına (kuzey yönü) Phasalis yönünedir.
Olimpos’a gelen tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği ise sahil şeridinin sağ tarafına olan Sazak, Porto Ceneviz, Suluada, Maden, Korsan koyları turudur.
Sabah saatlerinde Olimpos ve Çıralı sahilinden kalkan tekneler; Sazak, Porto Ceneviz, Suluada, Maden, Korsan koylarına demir atarak tura katılanlara mükemmel bir deniz ve doğa keyfi sunar. Öğle arası tur dahilinde teknede verilen yemek ziyafeti ve çay molası ile soluk alırken; bol bol denizin tadını çıkaracaksınız.
Olimpos’ta tekne turu yapılan yerler
Suluada
Küçük bir ada olan Suluada’nın içinden yaz-kış soğuk bir su çıkmaktadır. Böbrek hastalarına iyi geldiği söylenen suyun taş düşürmede ve kum dökmede faydalı olduğu rivayet edilir.
Akdeniz foklarının (Ayı balığı) barınağı olan adada, balıkçılar daha çok kışın fokları koloni halinde gördüklerini ifade ediyor.
Suluada’nın uzak tarafına geçip küçük beyaz çakıl taşlarından oluşan cam göbeği renkli plaja demir atılıyor. Plajdan demir alıp Suluada’nın soluna paralel ilerleyen tekneler, adanın su seviyesinde kayıkların geçebileceği bir tünele geliyorlar.
Doğanın bu şaşırtıcı sürprizi, denizin kaya ile ilişkisini gözler önüne seriyor. Denizin durgun zamanında adanın arka yüzüne yanaşanlar, suyun kaynağına ulaşıyor ve kaynağın çevresindeki kayalıklara isimlerini yazmayı ihmal etmiyorlar.Suluada’nın tam karşısında ise bir başka mola yeri, “Kelleci koyu” bulunuyor. Yatların sıkça ziyaret ettiği bu koyda da kayalardan süzülen tatlı su kaynaklarını görmek mümkün. İri taneli kum plajdan denize girilip buradaki molada teknelerde kesilen, soğutulmuş karpuzlar yeniyor.
Sazak Koyu
Yöre halkından bile pek az kişinin bildiği çok ilginç bir fiyord, denizin “S” çizerek içeri haliç yaptığı bu bölüme, “Gemleyik” deniliyor. Kaçamak yapmak ve saklanmak için ideal olan bu doğa harikasının hemen yanıbaşında, hoş bir plaj bulunuyor. Aynı bölgede bir de küçük teknelerin dönebileceği büyüklükte mavi fosforlu bir mağara yer alıyor. Su altından karşı bölüme geçit veren bu mağaradan yaklaşık 40 dakikalık bir yolculukla, bu defa Sazak koyuna geliyorsunuz.
Teknelerin uyuduğu doğal bir liman olan bu koya “Balayı koyu” da deniyor. Yarımadanın diğer tarafında bulunan koyun ismi ise “Porto Ceneviz”. Bu yöne yapılan turlarda yine deniz banyoları, yemek molaları verilip doğanın tüm cömertliğini içinizde hissediyorsunuz…
Ceneviz Koyu
Mavi ve yeşilin birleştiği eşsiz koylar ve sahil şeridinden biri de Ceneviz Koyu’dur. Gün içinde 3-4 teknenin yanaştığı bu plajda, kendinizi doğanın natürel dokusu içinde buluyorsunuz. Turkuaz rengi denizin derinlikleri sizi bekliyor…
Tekne turlarında şnorkel ve gözlüklerinizi almayı unutmayın. Masmavi denizin altındaki renkli balıklar ve muhteşem deniz dibi sizleri bekliyor. Tekneden sahile, sahilden tekneye defalarca yüzüp temiz havanın etkisiyle iştahınızın açıldığını göreceksiniz…